Ana içeriğe atla

Faydalı Yasaklar

Millet olarak sevmeyiz yasakları.
Alışık değiliz özgürlüğümüzün kısıtlanmasına daha doğrusu keyfimize kahya tutulmasına.
Ne olursa olsun  tepkiliyiz yasaklara, baş kaldırırız, isyan ederiz.
Yasağın çıktığı gün hepimiz Çarşı oluruz karşı geliriz.

Buna rağmen bazı yasaklar vardır en başında tepki göstermemize rağmen alıştıkça uygulamayı benimseriz destekçisi oluruz. Özellikle de bireye faydası olmayan zarar veren ürünler üzerine yapılan yasaklara karşı şiddetli bir karşı duruş sergileriz en başında, daha sonraları da bu yasağın gönüllü destekçisi oluveririz.

Sigara yasağı en çok tepki gösterdiğimiz yasaktı.
Ne demek! Dumanlı hava sahası isteyemeyecek miydik? Bu bir hak değil miydi?    
Yasağın uygulanması ile doğruluğuna hak verip yılmaz savunucusu olmadık mı?

Şimdilerde içki yasağı geldi, hoş bu birazda esnafımızı zorlayan bir yasak oldu ama onlarda alışır zamanla. Son çıkan yasada içki satışının saatine takılmadan üzerinde durmamız gereken ve şimdiye kadar olması gereken bir tedbir kararı da çıktı, alkollü araç kullanımına ciddi manada cezalar geldi. Bu yasakların faydalı olan kısımı.

Alkollü araç kullanmak hiç kimsenin kabul demeyeceği bir yanlış, uygulanacak olan cezalar ise ne kadar versen az niteliğinde.
Umarım bu faydalı yasaklar ile birlikte trafik canavarlarımız bir nebzede olsa azalır.
Unutmamalıyız hiç bir şey insan hayatından daha önemli değildir.

Sağlıcakla Kalın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kurt ve Çakalın Hikayesi

Kurt bir gün dolaşmaya çıkar yolda Çakala rastlar… Çakal halsiz yorgun yatmaktadır... Kurt çakala sorar ne oldu nedir bu hal... Çakal, Kurt kardeş açlıktan ölüyorum bana yardım et… Kurt bunun üzerine Çakala takıl peşime der... Bir süre gittikten sonra çayırda bir at sürüsüne rastlarlar... Kurt, Çakal’a döner… Çakal gözlerime bak gözlerimden ateş çıkıyor mu der... Çakal bilmiyorum abi deyince, Kurt Çakal’a bir tokat atar gözlerinden ateş fışkırıyor diyeceksin der... Çakal tamam abi gözlerinden ateş fışkırıyor diye cevap verir... Kurt tekrar sorar çakal tüylerim diken diken oldu mu der... Çakal bilmiyorum abi deyince tekrar tokat’ı yer ve tüylerin diken diken oldu diyeceksin der Kurt... Çakal tamam abi tüylerin diken diken oldu der... Nihayetinde Kurt At sürüsüne dalar ve oradan bir tay kapar çakala bırakır ardında çeker gider... Karnı doyan Çakal havalı havalı dolaşmaya çıkar yolda karşısına tilki çıkar... Tilkide aç susuz yatmaktadır... Çakal sorar tilki kardeş ne oldu.

Namık Kemal Zindanı

Payas Kelesi Osmanlı İmparatorluğunun son yüz yılında ve Cumhuriyetimizin ilk zamanlarında hapishane olarak da kullanılmıştır. Payas Kalesinin konumu ve dayanıklı yapısı ile bu görevi üstlendiğini düşünmekteyiz. Kalenin en ünlü misafiri kuşkusuz ki vatan şairi Namık Kemal'dir. 1873 yılında "Vatan Yahut Silistre" eserini sahneledikten sonra çıkan karar ile Kıbrıs Magosa'ya sürgün edilmiştir. Magosa sürgünü yolunda zamanın da buharlı gemilerin uğradığı ve önemli bir ticaret limanı olan Payas'a getirilmiş ve Payas Kalesi içerisinde bir hafta kadar tutularak Kıbrıs gemisinin gelmesi beklenmiştir. Namık Kemal'in kaldığı zindan; etrafı kalın duvarlar ile tamamen kapalı olan tek hayat kaynağı tavan kubbesindeki havalandırma deliği bulunan kalenin girişten sağ tarafında ki burcu idi. Fotoğrafta zindanın daha sonraları alt tarafında açılan giriş kapısı görünmektedir. vtk.

HALİFELİK VAR MI? YOK MU?

HALİFELİK VAR MI? YOK MU? Son günlerde tartışılan ve basamak olarak kullanılmaya çalışılan Halifelik makamı ve Hilafet hakkında bilinen yanlışlar nelerdir? Kısa bir yazı ile bilgi verelim. Hilafeti tekrar getirme heveslisi olanlar iyi okusun da nasıl bir hayal ile avunup kandırıldıklarını görsünler. Halifelik, yerine geçen, ardından gelen anlamına gelmektedir. İslam dininde Peygamber efendimizden sonra oluşturulan yönetim makamıdır. Yani Halifelik şura’nın, danışman’ın, adaletli yönetimin olduğu Meclistir. Peygamberimiz bile kendiliğinden bir iş yapmayarak danışarak ve adalet çerçevesine sadık kalarak yönetim yapmıştır. Kendisinden sonra gelen dört halife de bu anlayışla İslam Devletini yönetmiş şura dan, danışma dan ve meclisten vazgeçmemiştir. 661 yılında dördüncü Halife Hz. Ali’nin vefatından sonra gerçek manada halifelik kalkmıştır, bitmiştir. HALİFELİĞİN TEKRAR GELMESİ 1263 yıl boyunca Halifelik kişisel amaçlar için kullanılan bir makam ve unvan olarak kalmıştır